Grüner Veltliner- SEMI DRY
Rarita z Kamptalu! Veltlínské zelelé s "vyšším" zbytkovým cukrem
Kategorie: | VÍNA |
---|---|
Odrůda vína: | VELTLÍNSKÉ ZELENÉ |
Země: | RAKOUSKO |
Region: | KAMPTAL |
Ročník vína: | 2021 |
Obsah cukru: | Polosuché víno |
Objem lahve: | 0,5l |
Silný, polosuchý veltlín, jak dělaný k jablečnému štrůdlu. Výjimečný počin výjimečného vinaře. Ačkoli by tento veltlín mohl spadat do kategorie suchých vín, Günther Brandl se rozhodl označit ho jako polosuchý (analytikou je na rozmezí suchý/polosuchý), protože 7,8 g/l cukru je na tohoto vinaře opravdu hodně. Vyzkoušejte něco nového!
Zbytkový cukr: 7,8 g/l
Kyselina: 5,6 g/l
Alkohol: 15%
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Toto rodinné vinařství z vesnice Zöbing v Kamptalu vede k úspěchu spolupráce již tří generací rodiny Brandlů. Elisabeth a Johann přinášejí zkušenost a tradici a Petra a Günther nové myšlenky, čerstvý pohled a energii. V rodinné tradici bude dále pokračovat Stefan (syn Günthera a Petry), který je absolventem vinařské školy v nedalekém Kremsu.
Kamptal, oblast, kde se vinařství nachází, je ideální pro vinohradnictví, zejména pro pěstování Veltlínského zeleného a Ryzlinku rýnského. V noci jsou větry ze severu důvodem velkého poklesu teplot, zatímco během dne sluneční paprsky intenzivně zahřívají horské stěny a terasy.
Vína z produkce vinařství Brandl získávají pravidelně ocenění a vysoká hodnocení (např. Vinaria a Falstaff). Mezi největší úspěchy tohoto vinařství patří to, že se Riesling Kogelberg 2011 stal prvním neněmeckým vítězem prestižního ocenění The best of riesling. Za zmínku také stojí, že se Riesling Terrassen z vinařství Brandl stal dva roky po sobě vítězem Langenloiser Champion, což se do té doby žádnému vinařství z Kamptalu nepodařilo.